Bu haber kez okundu.

Simit Kaç Kalori?

İSTANBUL-NURULLAH SARI(EKL) - En sevdiğiniz, en sık yediğiniz simit türünü listemizden hemen seçin ve kalori miktarını şipşak öğrenin. Listemizin sonunda evde kolayca uygulayabileceğiniz nefis simit tarifleri de sizi bekliyor, baştan söylemiş olalım diyor ve simit kaç kalori, besin değerleri nelerdir?

Türk mutfağının en özel tatlarından, sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden simit bugün radarımızda! Kahvaltılardan çay saatlerine, gün içinde acıktığımız her an aklımıza düşen, yanında çay ve peynirle efsane bir öğüne dönüşen simitlerle ilgili sağlık dolu bilgiler edinmek istiyorsanız, klasik bir simit kaç kalori, hangi simit çeşidi ne kadar kalori barındırıyor, simit kilo aldırır mı, diyette simit yenir mi gibi detayları öğrenmek üzere sizi hemen aşağıya doğru alalım.

"Simit kaç kalori?" sorusuna verilebilecek tek ve kesin bir cevap yok tahmin edebileceğiniz gibi. Çünkü bu durum simit yapılırken kullandığınız malzemelere ve porsiyon miktarına göre büyük değişkenlik gösterir. 

1 porsiyon simidin kalorisi: 255/kcal

* Bu değer tarifimize uygun olarak uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmış olup kullandığınız malzeme ve ölçülere göre farklılık gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda mutlaka uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

Sokak simidi kaç kalori?

Sokaklarda, seyyar satıcılardan almaya alışık olduğunuz simitlerin kalori değerini merak ediyorsanız böyle buyurun hemen.Yukarıda da söylediğimiz gibi sokak simidinin kalori değeri, hazırlandığı malzemelere, boyutuna ve üretim yöntemine göre değişiklik gösterecektir ama şu sokak simidi tarifi uygulanarak elde edilen bir sokak simidinin kalori ve besin değerleri yaklaşık aşağıdaki gibi olacaktır:

1 adet sokak simidinin besin değerleri:

  • Kalori: 169 kcal
  • Karbonhidrat: 29 gram
  • Protein: 6 gram
  • Yağ: 3 gram

Tereyağlı simit kaç kalori?

Son yıllarda popülartesi artan, mis gibi tereyağı kokusuyla farkını ortaya koyan tereyağlı simitler sizin de son zamanlardaki favorilerinizden ise ve "Tereyağlı simit kaç kalori?" diye düşünüyorsanız böyle buyurun.

İçinde kullanılan tereyağının içeriğine, miktarına, genel simit tarifine ve porsiyonuna göre kalori miktarı çok değişkenlik gösterecek olsa da ortalama olarak 1 adet tereyağlı simidin kalorisinin yaklaşık 200 ila 250 kcal arasında olabileceğini söylemek mümkün.

Çekirdekli simit kaç kalori?

Pastanelerde sıkça karşımıza çıkan, susamlı simidin en büyük rakiplerinden çekirdekli simidi sevenlerdenseniz doğru yerdesiniz.

Çekirdekli bir simidin kalori ve besin değerlerini incelerken de kullanılan malzemelere, porsiyonuna, tarife dikkat etmek gerekir ve bu faktörlere bağlı olarak yiyeceğiniz simidin kalorisi değişecektir.

Ancak ortalama olarak şöyle diyebiliriz: 1 adet çekirdekli simidin kalori değeri yaklaşık 200 ila 250 kcal arasındadır.

Susamsız simit kaç kalori?

Kastamonu ve Rize gibi şehirlerimizin geleneksel lezzetlerinden biri olan kel simit ya da susamsız ya da az susamlı olarak hazırlanan diğer simitleri tercih ediyorsanız ve onların kalori miktarına dair kafanızda bir sayı olsun istiyorsanız hemen anlatmak isteriz:

Susamsız bir simidin kalori değeri de kullanılan malzemelere, tarife ve simidin boyutuna göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 1 adet susamsız simidin kalorisinin yaklaşık 80 ila 120 kcal arasında olduğunu söylemek mümkün.

Kepekli simit kaç kalori?

Kepekli simidin kalori değeri de kullanılan malzemelere, tarife ve simidin boyutuna göre değişiklik gösterecektir.

Ortalama olarak 1 adet kepekli simidin kalorisinin ise yaklaşık 70 ila 120 kcal arasında olabileceği söylenebilir. Ancak, kesin bir değer belirlemek için kullanılan malzemelerin miktarlarına, simit boyutuna ve pişirme yöntemine dikkat etmek önemlidir. 

Kaşarlı simit kaç kalori?

Simidi kaşar peyniriyle yemeyi seviyorsanız ve "Kaşarlı simit kaç kalori?" diye düşünüyorsanız böyle buyurun.

Kaşarlı simit nasıl yapıldığına göre yine kalorisi değişecek yiyeceklerden. Zira içinde kullanacağınız kaşar peyniri miktarından hangi kaşar peyniri kullandığınıza, hatta simidi ısıtıp tosta dönüştürüp dönüştürmediğinize kadar birçok faktör burada etkili oluyor.

Ancak genel olarak 1 adet kaşarlı simidin kalori değerinin yaklaşık: 150 ila 250 kcal arasında değiştidiğini söylemek mümkün oluyor.

Kandil simidi kaç kalori?

Özel bir simit çeşidi olan ve klasik sokak simitlerinden bambaşka bir lezzet sunan kandil simidinin kalorisini merak ediyorsanız şu kandil simidi tarifimize göre uzman diyetisyenlerden destek alarak hesapladığımız kalori miktarını da hemen sizinle paylaşmak istiyoruz:

1 adet kandil simidinin besin değerleri:

  • Kalori: 140 kcal
  • Karbonhidrat: 16 gram
  • Protein: 2 gram
  • Yağ: 8 gram

 Simit kilo aldırır mı? Diyette simit yenir mi?

"Simit kilo aldırır mı yoksa verdirir mi?" ya da "Diyette simit yenir mi?" diye düşünüyorsanız bunu da hemen açıklamak isteriz:

Simit tek başına kilo aldırır ya da verdirir demek mümkün değildir. Zira bu durum tüketilen miktar, içerdiği malzemeler ve genel beslenme alışkanlıklarınız gibi birçok faktöre göre değişkenlik gösterecektir.

Eğer yiyeceğiniz simit beyaz un, şeker ve yağ içeren klasik bir simitse yüksek karbonhidrata sahip olacağından gün içinde diğer öğünlerinizle onu dengelemezseniz kilo almanıza sebep olabilir. Y

ine üzerinde kullanılan susam ya da çekirdek gibi malzemeler ya da içine eklenen kaşar, zeytin gibi malzemeler de yiyeceğiniz simidin kalorisini yükseltici etkiler oluşturacaktır.

Buna rağmen simit yiyerek kilo verenler de olduğunu söylemeden geçmek olmaz. Öyle ki son yıllarda oldukça popüler olan bir simit diyeti dahi söz konusu. Bu diyete göre simidi yanında yenenlerle destekleyerek dengeli bir öğüne dönüştürmek mümkün. 

Sözün kısası simit yerken kilo almak istemiyorsanız şu detaylara dikkat etmeniz gerekli:

  • Simidi aşırı miktarda tüketmemeli, porsiyon kontrolü yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Simidin yapıldığı malzemelere dikkat etmeli, beyaz un yerine tam buğday unu gibi malzemelerle yapılan simitleri tercih etmelisiniz.
  • Simit halihazırda karbonhidratı yüksek olan bir besin olduğundan yanında karbonhidratı düşük, protein ve vitamin değerleri yüksek sebzeleri ve sağlıklı yağları tercih etmelisiniz.
  • Simit yediğiniz gün içinde diğer öğünlerinizi de buna göre dengelemelisiniz.

EN KOLAY LEZZETLER

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol